top of page

Kā noķert laiku aiz astes un realizēt savus sapņus?

Updated: Mar 23, 2021

Kā noķert laiku aiz astes un radīt tādu dzīvi kādu ES vēlos?

Vai esi domājis par to, vai laiks ir kontrolējams, vai to var vadīt un izmantot savā labā? Teiksi: "Neiespējami! Laiks ir laiks, kas skrien kā brīvs savvaļas zirgs, kuru nekad nevari iegrožot un apturēt.” Vai patiesi? Vai savvaļas zirgu arī nevar iemācīt, lai tas sadarbojas un strādā Tev par labu?

Un kas vispār ir laiks? No filozofiskā skata punkta laiks ir dzīve un tikai noteikts mērījums kā novērtēt pārmaiņu procesus. Vai vispār ir iespējams iemācīties vadīt savu dzīvi un panākt izmaiņas tajā? Atbilde ir – protams! Jautāsi, kas nepieciešams, lai varētu izmainīt savu dzīvi uz labo pusi, sakārtot to tā kā vēlies?


Pirmkārt, ir vajadzīgs plāns!!! Lai plānu izveidotu ir nepieciešami mērķi, un lai noteiktu mērķus ir nepieciešami sapņi. Un lai būtu drosmīgs/-a sapņot, Tev ir nepieciešams spēks. Tieši tas ir mērķa nolūks, padarīt stipros laimīgus, enerģiskus, tieši tādēļ, ka stiprie uzdrošinās sapņot un būt drosmīgi.


Kā sadraudzēties ar laiku, lai tā patērēšana ir lietderīga un strādā par labu Tev?

Tie nav spēles noteikumi, kā atnākt laicīgi vai kaut ko nenokavēt. Tas ir kaut kas lielāks, daudz lielāka māksla, kā sasniegt savus mērķus un realizēt savas dzīves lielos plānus. Tieši tas padara cilvēkus patiesi laimīgus, un nav nozīmes vai kādam citam šie mērķi liekas lieli vai mazi, jo katram dzīves lielā ideja ir sava. Laime un prieks ir atkarīgi tikai no tā, cik lielā mērā Tava dzīve ir tāda kādu Tu to redzi savā ideālajā bildē.


Kas ir tas, kas nepieciešams, lai realizētu to dzīvi kādu Tu vēlies?

1. Tev nepieciešami ir sapņi. Sapņot ir jāmāk un jāatļauj. Piemēram, sapņot vajag regulāri, kā tīrīt zobus. Sapņot nepieciešams par neiespējamo, nav jāierobežo sevi kaut kādos rāmjos vai nosacījumos – neviens nezina, vai tas ir vai nav iespējams. Kādreiz arī internets neeksistēja, tagad bez tā nespējam dzīvot un tikai tā rodas lielās idejas un brīnišķīgas lietas šajās pasaulē. Sapņot nepieciešams pēc grafika, ko tas nozīmē? Ir jāizkopj sevī ieradums sapņot. Visvieglāk sapņot ir iedvesmojošā vidē, kas protams, katram var atšķirties. Sapņošanas vide un apstākļi var būt dažādi, piemēram, citam viegli ir sapņot tad kad dodas garās pastaigās, citam skrienot vai konkrētā gadalaikā un īpašās vietās, vai, piemēram, kad tuvojas dzimšanas diena, iespējams kāds atļauj sev sapņot katra mēneša beigās, kad sākas jauns mēness. Vai Tev ir savi sapņošanas rituāli, dienas un labākie laiki? Jo statistika radā, ka tikai retie uzdrīkstas un atļauj sev sapņot, iztēlojoties to kas vēl nav sataustāms un redzams. Daļa taisnības jau tur ir, sapņot nav viegli, jo lielākā daļa satiekas ar savu iekšējo kritizētāju. Un kritiķiem nemaz nepatīk sapņi. Un tieši tādēļ ir jāiemācās atkal sapņot bez kritiķa klātbūtnes. Vai atceries kā mācēji sapņot, kad reiz biji bērns un ticēji, ka viss ir patiess un iespējams?


2. Kad iemācies jeb atļauj sev sapņot tad nākamais solis ir savus sapņus jāpārvērš par mērķiem. Sapņi vienkārši tāpat nerealizējas, no tiem ir jāsastāda mērķi, kuru rezultātā tiek izveidots plāns, lai tos īstenotu. Mūsu pasaule paredz, ka tikai rīkojoties var sasniegt nospraustos mērķus. Savus mērķus ir jāplāno tā, lai tie harmoniski iedzīvotos ikdienas dzīvē, soli pa solim, un svarīgi ir redzēt to izpildi un tos spēt pārraudzīt. Un ļoti būtiski un svarīgi, mērķu izpildes laikā ir jāiemācās saņemt gandarījumu un prieku no it visa ko dari, jo mērķu sasniegšanas ceļš nedodas viegli un ātri. Ja spēsi rūpēties par dažādām dzīves kvalitātēm, tad tieši šī sinerģija dažādās dzīves jomās palīdzēs īstenot kopējo mērķi. Piemēram, cilvēkam daudz vieglāk ir uzlabot savu veselību, tad kad viņš saprot, ka uzlabojot veselību, fizisko stāvokli uzlabosies privātās attiecības un karjeras izaugsme, jo būs vairāk enerģijas un spēka.


3. Rīkojies mērķu virzienā katru dienu! Atceries, ka ikviens sapnis, mērķis ir Tava enerģija. Ja Tu šodien, rīt, aizparīt neko nedarīsi savu mērķu labā, vienā brīdī viņi nonāks miskastē „nav vajadzīgi” - un pēc laika Tu sapratīsi, ka ir jau par vēlu un jutīsies iztukšots/-a un nepiepildīts/-a. Tādēļ par Taviem pašiem mīļākajiem jautājumiem jākļūst - „kā”, kādā veidā”, „kāpēc?”, kuri ir jāuzdod sev katru reizi, kad esi izvēlēs priekšā, kādēļ tas ir jādara, kādām mērķim tas ir vajadzīgs, kur tas mani aizvedīs?


4. Un atceries, ne vienmēr būs viegli atbildēt uz šiem jautājumiem, tomēr jo regulārāk sev tos uzdosi, jo vieglāk varēsi uz tiem atbildēt. Radi jaunus paradumus – un reiz pienāks diena, kad nevis bezmērķīgi pazaudēsi savu laiku kaut kur sociālo tīklu lentē – atdodot savu enerģiju un laiku kādam kaut kur, taču tieši pretēji - laiks tiks investēts lielu sapņu īstenošanai – Tavas dzīves realizēšanai.


Esi drosmīgs/-a investēt savu laiku sevī un savos dzīves sapņos!

Ar prieku palīdzēsim rast īsto virzienu un ceļu profesionālajā jomā - individuālas karjeras konsultācijās! Vairāk informācijas vari atrast šeit!


115 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page